Convergència, la JNC, els joves i el procés

1900-11-30 00:00

 

Passat i futur. Dos mots diferents i de fàcil conjugar.

Del passat recupero dos noms: Companys i Pujol.

Durant molts anys, aquest país, ha viscut immers en una dictadura, la franquista. Dictadura definida per les següents expressions: represió, prohibició, coacció, càstig i, en conseqüència, por i silenci que durant moltes dècades han impedit el reconeixement públic d'aquells que van plantar cara, tot i que ho van pagar amb presó o, en alguns casos, amb la seva pròpia vida.

 

Del futur no vull incòrrer en vells tòpics. Que som futur d'aquest país, els joves, és una evidència. Que som la generació més ben preparada, una òbvietat. Que som el relleu generacional i regenerecionista, pura lògica. Però més enllà d'això, hi ha el compromís.

 

Vivim moments complicats. Moments marcats per una crisi econòmcia global i implacable. Més de 275.000 joves aturats a Catalunya. Persones amb noms i cognoms als que tenim, als que oferim, quelcom més que la nostra solidaritat. 

 

Convergència som un partit de govern responsable, amb una prioritat: proporcionar un futur millor a la nostra societat a través de propostes concretes que, en lo econòmic i en lo social, paliin la greu situació que estem vivint. 

Som també un partit compromès. Un partit bolcat en la societat catalana. En el rànquing de les nostres prioritats, les persones ocupen la primera posició. I en aquest compromís hi resideix la identitat de la Joventut Nacionalista de Catalunya.

 

Som el present de Catalunya, els protagonistes del desenvolupament social i econòmic. Els joves, som un dels majors valors que Catalunya té com a poble. Som, en definitiva, la punta de llança del progrés, de l'avenç i del desenvolupament català. Perquè conformem el col·lectiu social amb major capacitat d'adaptació al canvi, l'adn de les noves idees i del coneixement. 

 

Tenim molt clar que Europa és el nostre punt de partida i el nostre punt d'arribada. Però volem concòrrer a Europa en igualtat de condicions. Per això volem estar al capdavant del tren europeu, no en el darrer vagó com Espanya. 

 

Els convergents sabem fer bé les coses. I sabem que la casa no es comença per la teulada. I això significa buscar el màxim de consens amb la resta de forces polítiques i actors socials, econòmics i empreserials. Perquè la viabilitat del projecte de futur, ha de comptar amb la legitimitat que aporta la voluntat expressada per la ciutadania.

 

Catalunya és una vella nació que es renova i es fortaleix gràcies a la força de la societat. D'aquella societat unida i pacífica. Que suma i dialoga. Que estima i respecta. 

Som la sàvia nova per seguir escrivint la història d'un poble que vol ser protagonista del seu futur.