Escoltem els joves cada dia... construïm el país tots junts

2012-05-25 00:00

 

Els joves som el futur del país, sí, però ara hem de ser el present. I, creieu-me, que actes com el que la JNC de la Garrotxa vam celebrar el passat divendres a Olot, posen de manifest que ho som.

Per segon any consecutiu vam tenir el plaer de premiar a joves de la comarca que es mouen i fan coses. Que treballen per aixecar el país. Perquè, només aquells que treballem en positiu, tenim capacitat per redreçar la situació de Catalunya. I tenim força moral per fer-ho.

Aquesta setmana, just després de l’esmentat acte amb més de 130 persones, recuperava un article que fa un any publicava l'assemblea de Maulets de la Garrotxa en aquest mateix setmanari -La Comarca- en que sota el títol “Escoltem els joves... Un cop cada quatre anys?” donaven la seva opinió sobre que CDC, utilitzava la JNC per a fer la seva pròpia campanya, només quan venien eleccions. Aleshores no els vam contestar. Avui, un any després, amb setze militants més, havent organitzat cinc actes i amb un cicle de xerrades calendaritzat, ens veiem amb força per contestar-los. I no només amb força, ens veiem legitimats. Perquè això demostra que la feina ben feta és la que es fa sense fer soroll. La que es fa dia a dia. Poc a poc.És molt fàcil fer pancartes, boicotejar la visita d’un conseller de la Generalitat, o posar en venda l’Ajuntament d’Olot... Però, d’efectiu i útil per treure el país de la situació en què es troba, també ho és? Deixeu-me que, si més no, ho posi en dubte.

En cap cas vull criticar l’existència de Maulets, ni que realitzin les accions que realitzen. Perquè existeix la llibertat d’expressió, i només des de la defensa dels drets de cadascú, podem arribar a ser qui vulguem ser. I que com més joves treballem pel país, millor. Però intoxicar no ha de sortir gratis. En cap cas.

Un any després de la publicació d’aquella carta, i respectant l’opinió de cadascú, crec que puc defensar que la JNC som, a dia d’avui, una de les poques organitzacions polítiques juvenils de la comarca –a més de ser la majoritària -, que tenim prou força, responsabilitat  i seriositat per treballar pels joves del nostre país. I en definitiva, per tots els ciutadans de Catalunya. Perquè les idees dels joves són aplicables al dia a dia de qualsevol. I només des de la responsabilitat i la seriositat podem continuar construint Catalunya. El 29è país d’Europa.

Aquest article és en resposta al que, fa un any, va publicar al seu web i al setmanari La Comarca el col·lectiu Maulets de la Garrotxa, i que podeu llegir a continuació.