Gràcies Sito!

2013-06-13 13:02

 

Malgrat el que es vulgui fer creure dels polítics, producte del populisme i la demagògia que practiquen alguns, el cert és que en el món de la política local hi ha molta i bona gent que han avantposat les ciutats i els pobles a la família i els amics. Persones curtides a base de moltes batalles, en el punt de mira de molts i a l'abast de tots. Els que tant poden rebre al sortir de casa una abraçada i un agraïment per la feina feta com un insult o inclús una amenaça. Autors indirectes del millor llibre d'història de cadascun dels racons del nostre país.

 

A Sant Adrià de Besòs, en Sito Canga, ha estat un d'aquests. Un home honest, afable, sincer i adrianenc. Sobretot adrianenc. Una persona que ha dedicat part dels millors anys de la seva vida, tant com 22, a la política municipal, 16 dels quals com a alcalde. El responsable únic de la transformació que al llarg d'aquests darrers anys ha patit el municipi. A vegades amb grans encerts i a vegades amb petites errors. Però sempre pensant en el bé de la ciutat.

 

Vist l'esgotament que tants anys en un càrrec suposa ha decidit plegar i deixar pas a sàvia nova, a allò que en diem regeneració política. El seu bagatge i la seva empremta li hagués permès marxar com un dels grans, sortint per la porta principal de l'Ajuntament aclamat pels ciutadans al càntic de "Gràcies Sito". Els problemes interns dins el PSC local, tant similars als que pateix el partit a nivell nacional com poc favorables al bon funcionament de la ciutat i del país, han fet que marxi per la porta del darrere. Intentant fer el mínim soroll possible. Obrint moltes boques i deixant penjats molts interrogants. Cometent aquí un error: permetre que la direcció nacional del partit, des de certs quilòmetres de distància, decidís el futur de la ciutat.

 

Qui sap si, en uns anys, quan acabi el tant esperat pla de transformació de La Mina, que no ha pogut culminar, la ciutat li haurà de dedicar un carrer en aquest barri adrianenc o si, algun dia, se li haurà de posar el seu nom a sala d'actes de l'Ajuntament. Seria un gran acte de reconeixement. En tot cas, perquè la política municipal no hi entén de sigles, malgrat el que alguns vulguin fer creure, "Gràcies Sito".