Ai si aixequen el vol...

2013-04-10 17:32

Abril del 2013. Centenars d’adrianencs tenen greus dificultats per arribar a final de mes. En alguns habitatges, tots els membres de la unitat familiar engreixen les llistes de l’atur. L’Ajuntament, governat per dos partits de caràcter fundacional socialistes, d’esquerres i progressistes, gestiona el dia a dia de la ciutat des d'una de les plantes de la casa de la vila, sense mirar al carrer, sense pensar en la gent, sense escoltar l’oposició. Davant l’ordinador.

Miren com arriben, creixen, es reprodueixen i, finalment, agafen el vol i marxen.  De cop i volta, amb un somriure d’orella a orella en veure com ponen els ous, es miren els tres components de “Los Panchos” i recorden que allò és el cicle de la vida. Sí. El mateix cicle de la vida de molts veïns de Sant Adrià, alguns que encegats pel color verd alegria i el discurs de la llagrimeta, els han arribat a votar. Però per a ICV i PSC, aquests ciutadans no tenen la mateixa importància que les orenetes cuablanca. No es mereixen ser observats les 24 hores del dia. I si cal, de manera pro activa, donar resposta a les seves necessitats.

Com en una família on el pare treballa lluny de casa i moltes hores al dia mentre els seus fills es van fent grans, la ciutat avança i els seus veïns creixen. I aquest equip de govern, es perd la seva evolució. Enrocats en una dinàmica d’entre l’avorriment, exemplificat en la figura de l’alcalde, i el “happyflowerisme”  dels tres regidors d’ICV-EUiA, quan l’argumentari no els obliga a criticar les polítiques de CiU al Govern que entonen el melodrama –per cert, cosa molt habitual ja-.

Lamentablement, la situació del país i d’Europa en general és d’incertesa. Sabem que tenim futur, però ens manca dibuixar-lo. Contràriament, a Sant Adrià hi ha gent emprenedora i amb ganes de tirar endavant. D’invertir, de treballar, de posar la ciutat al mapa. De poder dir amb orgull que són adrianencs. Treballem, tots plegats, perquè les càmeres web que amb diners públics i sense cost publicat –per altra banda, gran exercici de transparència-, no hagin de servir per des d’un despatx de l’Ajuntament veure com alguns adrianencs agafen el vol, per posar un exemple, per cercar un futur millor a països emergents com el Perú.