Qui sóc?

Per a qui no vulgui llegir tant, "Jo en vint preguntes"

Hola! Què tal? Sóc en Joan Guirado i Garcia. Vaig néixer a La Canya, un petit nucli format per tres municipis, -Olot, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya- en plena terra aspra i de mala petja, la Garrotxa, un gèlid 30 de gener de l'any 1990. Aquell dia, segons m'han explicat els de casa, només feia que mirar al sostre amb els ulls ben oberts. A una i altra banda. Devia ser un presagi, aleshores que encara no sabia res del que em trobaria per davant, del que he acabat essent avui: un encuriosit amb ganes de saber més.

Sóc el tercer de tres germans, bé, dos germanes i jo. Alguns diuen que vaig sortir de rebot però, ja se sap, el petit sempre és el més mimat. Vaig córrer els primers anys de la meva vida pels carrers de La Canya, menjava els gelats a Can Santi, emprenyava al taller d'en Ramon i dormia les tardes a casa els avis. I entre plors i plors, vaig iniciar la meva etapa escolar a l'Escola Llar, un centre amb una diversitat envejable que, avui, no té garantida la seva existència.

La infantesa i l'adolescència, aquella edat tant difícil en la que no sabem ni qui som, ni què volem, ni cap a on anem, la vaig viure a Olot, on he viscut fins als 21. Als quatre anys, vaig començar a l'escola pública Bisaroques. No era edat de fer grans exercicis, ni redaccions, però si que vaig aprendre a estimar, valorar les coses, el que significava compartir i a portar un hort. Eren també els anys de provar-ho tot. De jugar a futbol, de fer natació, de ballar sardanes... coses que, al créixer i adquirir noves responsabilitats, he anat deixant al cofre dels records. Els de la infantesa, també eren els anys de les malifetes. De fer empipar al gos, de plorar fins a aconseguir alguna cosa i, fins i tot, de voler fer focs d'artifici dins de casa aproximant una espelma a una cortina.

Durant l'adolescència vaig ser un rebel i un inconformista, com suposo, la gran majoria d'adolescents. Vaig estudiar a l'Institut Montsacopa, d'on crec, alguns professors no em guarden masses bons records. Vaig ser representant dels alumnes durant tota l'etapa d'educació obligatòria, membre del Sindicat d'Estudiants (SEPC) i instigador de mogudes vàries per defensar els drets dels alumnes. De tant en tant feia emprenyar també a algun professor, alguna campana i, quan estava inspirat, estudiava. Llavors, ensenyar les notes a casa, era una altra cosa. Però tot i això, vaig aprovar sense masses dificultats. Al llarg d'aquests anys, també, vaig tenir temps d'escriure un llibre -el meu primer, i de moment, únic-, iniciar-me en el món del periodisme i ser un cul inquiet en la vida associativa d'Olot -cosa que, reconec, encara sóc-.

Des de ben petit que vaig tenir clar que el meu futur passava pel servei a les persones i la comunicació. De fet, potser això seria un bon significat de periodisme. Així doncs, si comptem que un cop acabada l'ESO em vaig incorporar el món laboral treballant a diferents mitjans durant prop de quatre anys, puc dir que sóc un periodista "de vocació" sense títol universitari -que algun dia arribarà-. L'estat de la meva ciutat, quan jo tenia disset anys, em va portar a activar-me, també, en la vida política. Avui, potser no ho faria, però bé, ara ja és tard i, un cop ho veus des de dins, del que tens ganes és de canviar les coses perquè funcionin millor.

Avui, visc a cavall d'entre Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Olot. De tant en tant m'escapo a Madrid, on treballo al Congrés dels Diputats, al servei del president de la Comissió de Seguretat Vial. Milito a la Joventut Nacionalista de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya i, formo part de la Coordinadora Nacional de l'AVALOT, l'entitat juvenil de la UGT. Sóc soci no practicant del gimnàs DIR i del Club Natació Olot. També de l'Agrupació Esportiva La Canya, la Unió Esportiva Olot, el Girona Futbol Club, el RCD Espanyol i el FC Barcelona -digueu-me rar, sí, està permès-. Ah, i guardo el carnet del Club Super 3.

Apa, ja en sabeu una mica més de mi!

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.

Get this widget at roytanck.com

Contacta'm