Generació «transformer»

2013-01-16 00:00

 

Sovint, a la generació dels 80′s i 90′s, ens titllen de la generació més ben preparada i més formada. Valors que tenen un sentit si aquestes capacitats, es poden desenvolupar per oferir un servei a les persones. Venim d’uns anys on quelcom que hauria de ser normal ha passat de ser un dret, a un privilegi. L’accés universal a l’educació és, cada cop més, una arma de doble fil per distingir persones de barris i classes diferents.
 
Recordo quan era petit que, la classe a la que anava, era la classe dels canvis. La de passar de fer les colònies de convivència a Girona, a fer-les a Bianya. La de deixar d’anar de viatge al Regne Unit i fer-lo a Madrid. La de tenir capacitat de decidir certes coses, a veure com ens les imposaven. La d’escoltar comentaris provinents d’algun professor, de l’estil “com esteu canviant els joves, em fa fàstic aguantar-vos”.
 
La generació més ben preparada, la del Low Cost, l’Erasmus, les noves tecnologies, el Club Super 3 i la democràcia, ens estem convertint en la generació del ‘no arribo a final de mes’, els viatges en va deixant currículums, d’unir-nos al voltant d’una taula per defensar els nostres drets, de viure permanentment en un circ amb molts actors on tothom vol dir la seva i ningú diu res. On l’elefant surt de la pista i camina sobre el públic.
 
Els nous mestres, politòlegs, educadors socials, telecos o periodistes, som la generació del tot al res. La generació de la transformació. Els conillets d’índies d’uns experiments anomenats estat del benestar i democràcia. Els culpables de creure en un país socialment just, quan els que tenen la capacitat de fer justícia prefereixen viure de l’indult, fer ulls clucs i permetre la injustícia.
 
Som la generació «transformer». Els que hem decidit no rendir-nos, perquè som el talent i l’entusiasme. Els que, malgrat tot, confiem en la gent que batalla cada dia en una lluita sense medalles, fent sempre tot el que es pot. Els que hem acceptat ser moneda de canvi, però que ara volem canviar el sistema.
Som els que confiem en el futur. Perquè té noms i cognoms. Perquè, el futur és nostre.